Cytat:
|
Napisał wrredusek
Cytat:
|
Napisał stachumal
Dla mnie ten temat jest bez sensu, bo wręcz pochwala złe zachowania na drodze.
Marix, Nie wiem, czy dobrze o tobie świadczy, że już w miesiąc po otrzymaniu prawka masz w d... przepisy i na dodatek tak ważny przepis jak zakaz ruchu. Wystarczy, że pooglądam PIRATA w TVN Turbo i podejście niektórych kierowców do przepisów to gorączki dostaję. Nie chodzi o to, że niby ja nie łamię przepisów, bo łamię, ale mam tego świadomość, staram się nie robić tym krzywdy innym, ale po co chwalić się, że nie przestrzega się przepisów?
|
|
Temat jak każdy inny, to że tutaj wypisujemy punkty, to nie znaczy, że sie chwalimy.
Jak ktoś wkleja zdjęcia z wypadku to też sie chwali? Albo jak opisuje "przypały" na drodze?
Co do punktow... masz racje moze i nienajlepiej świadczy, aczkolwiek moze najpierw sprawdź co to za droga. To jest droga na szczyt góry Żar, na gorze porobili wielkie parkingi, na szczycie restauracja, zbiornik górny elektrowni szczytowo pompowej, baza paralotniarzy i..... od jakiegos czasu kolejka torowa na góre.
Od czasu wybudowania kolejki powstał znak zakaz ruchu w obu kierunkach za wyjątkiem dojazdu do posesji.
Parking kosztuje słono na dole, kolejka tez nie mało. Owszem można wejśc, ale dlaczego nie mozna wjechac?
z jednej strony przyznaje racje, samochody niepowinny sie pchac gdzie tylko sie da.
Z drugiej strony po co są parkingi na górze i dlaczego nadal tak wielu ludzi tam wyjeżdża sobie?
Uważasz że 5 pkt za takie coś to jest odpowiednia kara?
Stworzyłem jakieś zagrozenie na drodze? prędkośc wyprzedzanie, a nawet parkowanie..? Nie
a zostałem ukarany jak za średnio cięzkie wykroczenie.
Jak mnie spisywali kilka aut przejechało obok, ale.... :fcp20
Ta wycieczka nauczyła mnie tylko tyle że w ciągu
dnia lepiej sie tam nie pokazywać
Teraz mam prawko pół roku, a C od ponad miesiaca, 15 000 kilometrów przejechane i bez zadnych innych mandatów, co zawdzięczam w duzej mierze szczęściu i szybkiej reakcji na podejrzane odblaski w krzakach, oraz niepokojąco stojace samochody przy drodze itd....
Nikt z nas nie jeździ 100% przepisowo, przepisy mamy takie jakie mamy.
Nikt też z nas nie jeździ 100% bezpiecznie, nawet jak jezdzi przepisowo.
Jazda autem z natury jest niebezpieczna a człowiek jest omylny....