View Single Post
Stary 02-11-2008, 08:58   #3
peterpz
ford::professional

Model: [MK4] Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (140KM -> 163KM -> 188KM / 402 NM)
Rocznik: 2012
Domyślnie Re: [mk2] pytanie o Turbo po zmianie membran w boosterze

Cytat:
Napisał K300
nic nie powinno się stać , skoro jedzie się przyjemnie to dobrze :fcp1
u mnie przyrost mocy czuć już od 1700obr , nie wiem dlaczego .
Wątpię. Od takich obrotów to ciągną silniki z Common Railem i z turbem ze zmienną geometrią łopatek. U nas nie ma ani jednego ani drugiego...

Cytat:
Napisał tmk851
Witam Panowie
wczoraj wymieniałem membrany i oringi w Moim Mondku Mk2 1,8TD.
mam takie pytanie.. odczuwam pracę turbiny już przy ok 2000 obr. Czy powinienem regulować TURBO przez trzpień w boosterze? Czy może to spowodować dużo nie przyjemnych usterek lub większego zużycia paliwa itp? chodzi mi dokładnie o negatywne skutki tak podkręconej turbawki.. Czy mam ją jakoś sprawdzić?? bo przyznam szczerze przyjemniej się jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lepiej się zbiera i świst to ja ten uwielbiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wiem ze post dotyczący membran już był. niestety nikt nie skomentował mojego postu w tamtym temacie. dlatego postanowiłem napisać nowy. proszę o wyrozumiałość. potrzebuję tylko odp na te pytania.

Pozdrawiam
Skoro tak Ci dobrze jedzie to nie reguluj nic. A jak masz trzpień, wkręcony czy wykręcony?
Tak jak kolega na wyżej mówił, dobrze by było manometrem sprawdzić ciśnienie doładowania, bo może wastergate masz zapieczony...