Re: Po rozruchu zimnego silnika gaśnie
Na pompie z boku masz układ dźwigni z linką stalową wchodzącą do takiego okrągłego baniaczka o śr. ok. 3 cm. Jest to siłownik cieplny, który w niskich temperaturach ma linkę cofniętą do środka, po włączeniu zapłonu elektryczna grzałeczka ogrzewa go (doprowadzony jest z tyłu przewód) i linka stopniowo ( w ciągu 5 - 10 min) wysuwa się zwalniając dźwignię.
Ta pionowa dźwignia przyspiesza zapłon, o nią opiera się poprzez śrubę regulacyjną dźwignia gazu, efekt jest taki, że zimny silnik ma przyspieszony zapłon i PODWYŻSZONE WOLNE OBROTY.
Albo masz źle wyregulowany ten układ, albo ( w niektórych modelach) masz na końcu linki coś w rodzaju tulejki z dwoma głębokimi nacięciami po bokach i którą można ustawić na dźwigni tak, aby linka nie ciągneła i chodziła swobodnie (lato) lub przekręca się ją o 90 stopni, linka skraca się o długość tulejki i układ działa (zima).
Niezależnie od tego, wydaje mi się, że masz za niskie wolne obroty, ja włączam ten układ przy minusowych temperaturach, teraz silnik mi jeszcze nie gaśnie