Temat: [Mondeo 2007-2014] Stylizacja nadwozia
View Single Post
Stary 06-11-2008, 12:29   #1009
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
Domyślnie Re: [Mk4] - stylizacja Mondeo

dzieki panowie :fcp26 :fcp29 wszelkie uwagi , te pozytywne jak i negatywne przyjmuję z pokorą,o ile z drewnopodobnym plastikiem ,chciałem tak mieć, tutaj , nie do końca jestem przekonany, (tak na 99 % jest -za)ale myslę że to raczej kwestia przyzywyczajenia do poprzedniej wersji. muszę się opatrzeć i narazie tak zostaje.

tak jak co niektórzy już zwrócili uwagę (TiM , paffcio ) zobaczymy na ile to okarze się trwałe.czy nie będzie szybko porysowana :fcp9 czas pokarze.
jvc-zrobiłem formę z papieru tego zwężenia,a potem metodą "prób i błędów" na szlifierce próbowałem uzyskac prządany kształt, co chwilę przykładając, listwa jest dosyć gruba i na koncu tego zwężenia odstawałaby, więc tę końcówkę również musiałem spłaścić,teraz wygląda jakby od tego była. no i problem na końcu -dobranie odpowiedniej długości i też się udało, prawie :fcp19 jest o parę milimetrów dłuższa,trudno dobrze wymierzyć bez przyklejania, pewnie gdybym drugi raz to robił byłaby odpowiednia.

paffcio- kiedyś pod oknami była folia chrom,(pamiętam krytykowałeś- zdarłem), teraz jest listwa chrom, co do klamek - to raczej przymus , nie podoba mi się taki wielki kawałek chromu :fcp1 ,wolałbym jak jest oryginalnie, cienki pasek i cała klamka w kolorze nadwozia, ale to trudne do zrealizowania, a raczej nie tyle trudne co , lakiernik uważał że będzie nie trwałe.stąd całe klamki :fcp4

szczerze powiedziawszy sam nie wiem jak to wygląda, bo robiłem to wieczorem a dzisiaj rano tylko szybko zdjęcie ,zobaczymy .

:fcp29