Cytat:
|
Napisał BolFrank
Witam ... u mnie klima dziala ale ... (w upalne dni tylko w trakcie jazdy) na postoju podczas "korkow" po chwili leci juz tylko cieple powierze, jak rusze i troszke sie rozpedze to wszystko wraca do normy i klima chlodzi elegandzko, co jest nie tak ?
Na poczatku myslalem ze to wina czujnika cisnienia klimy (ten cztero-pinowy) poniewaz jest on odpowiedzialny za utrzymanie prawidlowego cisnienia. Na postoju sprezarka zalancza sie i po chwili rozlancza (tak w kolko) wymienilem go koszt 150zl + 20 zl koszty przesylki, okazalo sie ze to jednak nie to i takim spsobem mam juz dwa dzialajace czujniki cisnienia klimy ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znajomy mechanik polecil mi abym na postoju z wlaczonym silnikiem polewal woda z weza chlodnice klimatyzacji a sama klime ustawic na LO hmm wtedy sprezarka o dziwo nie rozlanczala sie (klima chlodzi nawet na postoju ... dziala prawidlowo) ... czyli co chlodnica klimy jest do wymiany ?
Dodam ze klima swiezo nabita i wentylator chlodnicy dziala ... sprawdzalem go "na krotko" (ale nie wiem na jakim biegu)
Jesli macie jakies rady to bardzo o nie prosze.
|
Najprawdopodobniej wiatrak chlodnicy klimy nie chodzi Ci na 1 biegu i dlatego masz taka sytuacje. U mnie jest dokladnie tak samo a na dodatek jeszcze uklad mam nieszczelny i wlasnie szukam przyczyny tego niedomagania.