Cytat:
|
Napisał dempsej
Witam,
jak wiadomo mam to samo u siebie i zacząłem myśleć o tym korektorze. Niestety narazie brak czasu i możliwości żeby odstawić autko do mechanika tak jak pisałem wcześniej na ustawienie zapłonu. Wszyscy piszą, że w momencie włączenie stacyjki powinien on trykać. Nic takiego nie zauważyłem u siebie zaznaczam, że z kabelków które wychodzą z korektora nic nie cieknie ropa jest suchy. Po przekręcenie stacyjki jedyne co słyszę to najpierw silniczek pod akumulatorem który podciąga obroty na pompie chwile po nim przekaźnik świec żarowych i to wszystko. No chyba, że jestem głuchy i coś unika mojej uwadze. Moje pytanie to czy ustawienie zapłonu czy też kąta wyprzedzenia zapłonu wiąże się z jakąś regulacją tego właśnie zaworu? Czy to wogóle jakoś się reguluje czy po prostu jest tylko wkręcone do oporu?
|
Witam,
autko dzisiaj odstawione do warsztatu w końcu na regulację zapłonu zobaczymy co jutro sie dowiem, napewno dam znać niestety tak to się u mnie wyciąga w czasie ze względu na jego brak. Mają mi tez sprawdzić ten elektrozawór kąta wtrysku. Profilaktycznie dowiadywałem się w firmie PAUL z Tucholi o ten korektor kąta wtrysku koszt u nich 312,- z gwarancją + 20,- przesyłka. Z ciekawości pytanie czy któryś z szanownych kolegów kupował z tej aukcji?
http://moto.allegro.pl/item469986373_el ... elphi.html czy dają jakąś gwarancję?
Pozdrawiam