Temat: [Galaxy 2000-2006] Odma i EGR - puszczanie oleju (TDI)
View Single Post
Stary 09-11-2008, 10:22   #4
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie Re: Odma i EGR - puszczanie oleju (TDI)

a mi tez cieklo... coprawde inny silnik ale zjawisko bylo ciekawe, u mnie odma jest dokladnie nad drazkiem kierowniczym, pekla mi oslona drazka wewnetrznego (prawdopodobnie wlasnie z powodu tego wycieku) chwile pozniej okazalo sie ze mam wycieki plynu od wspomagania, dolewalem naprawde duzo a pod autem wieczna plama, kiedys sie zainteresowalem ta odma i ja dokrecilem na nowe (szersze) obejmy, w efekcie przestal mi wyciekac plyn od wspomagania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
okazalo sie ze olej zaciekajacy na listwe kierownicza rozpuszczal, albo zmiekczal... w kazdy razie zmienial wlasciwosci uszczelki teflonowej tak ze ona nieuszczelniala... teraz juz raz troche dolalem ale to juz afekt tego ze w miedzy czasie troszke mi nadgryzlo listwe, ale takie ubytki to nie ubytki... a wiec likwidowac wycieki panowie, bo to sie oplaca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem