View Single Post
Stary 09-11-2008, 20:10   #37
dresat
Zablokowany

Model: Ford fiesta + Elpigaz Leonardo XL
Silnik: 1.3i
Rocznik: 1995
Domyślnie Re: [MK7]Średnica miksera-jaka

trocse,
Cytat:
Jesteś szczęśliwcem tutaj, ale być może łkasz na forum telewizorów bo kupiłeś g....
Jestem bardzo zadowolony z telewizora, który kupiłem 3 lata temu.
Cytat:
Jaka jest generalna Twa konkluzja... ale we fleszu?
Odpowiedź jest zawarta w tym zwrocie:
Cytat:
z g... bata nie ukręcisz
I jeszcze
Cytat:
Chyba, że źle Cię pojąłem bo piszesz haotycznie.
Nie piszę Chaotycznie, tyko Ty jesteś zbyt rozgorączkowany; Nie jestem forumowym psychologiem. Raczej uważnie czytającym posty podobne do Twoich i malina.m, Przeczytaj Swój fragment o braku termostatu chociażby, co przekłada się na długie nagrzewanie się cieczy chłodzącej silnika, a tym samym płynącej przecież do reduktora. Jeśli rozumiesz postawową zależność zmiany stanu lpg z ciekłego na lotny, która to zmiana dokonuje się w OGRZANYM reduktorze/parowniku, to powinieneś wiedzieć, dlaczego tak istotny jest brak termostatu. Przecież po uruchomieniu silnika z termostatem w układzie chłodzenia, który jest zamknięty, aby blokować przepływ, ciecz chłodząca przepływa w tzw. "małym obiegu", czyli poprzez nagrzewnicę i to w jej obieg MUSI być wpięty reduktor, aby ogrzewał się jak najszybciej. Przy dalszym, ciągłym przecież wzroście temperatury silnika, wzrasta temperatura cieczy chłodzącej i wzrost ten powoduje otwarcie termostatu, co z kolei skutkuje płynięciem cieczy do chłodnicy - powstaje tzw. "duży obieg" i taki stan pozostaje przez dalszy czas jazdy. Powodzenia z... co Ci tam jeszcze przyjdzie do głowy? :fcp29
dresat jest offline   Odpowiedź z Cytatem