View Single Post
Stary 10-11-2008, 21:50   #33
Magik123
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
Domyślnie Re: Uwaga na samochody oferowane na Niemieckich stronach interne

Bez przesady z tymi autami z niemiec, kilku znajomych zajmuje sie wlasnie sprowadzaniem aut lub wyjazdami po nie, jeden nawet pracuje w warsztacie w niemczech wyjazdowo, nie jest tak kolorowo jak 10 lat temu, ceny duze w wiekszosci, przekretow bardzo duzo, duzo aut klepanych nawet nie macie pojecia co niemcy robia zeby auto jeszcze poszlo do handlu.
To juz nie tamte czasy ze za granica to super samochody, oczywiscie sa i dobre auta ale cena zabija.

I niech nikt nie gada takich glupiot typu w polsce sie nie da kupic dobrego auta za normalne pieniadze, oczywiscie ze sie da, tylko jesli ktos zobaczy jakas szczelinke przy blotniku, lampie etc. i juz mowi wszystkim ze auto bite to pozal sie Boze nad takimi specjalistami.
Niektorzy nie maja bladego pojecia o mechanice/blacharce, a jak jedzie po auto to mowi "panie przez to bity byl bo szczelina sie nie zgadza".
To ja sie nie dziwie ze pozniej ktos taki opowiada ze tu byl tam byl i wszystkie bite.
Trzeba troszke wiedziec/umiec zeby oceniac auto czy bite czy jakies.

A najlepsze jest to ze jak jest w Polsce auto lekko pukniete to kazdy wybrzydza ze zlom czy bity, ale pojedzie za granice i przyciagnie auto z walnietym bokiem czy drzwiami i mowi super woz wyklepie sie i bedzie git...

Mam kolezke kory w golfie 2 2 lata temu przespawywal caly przod, (auto po wypadku), od podszybia, pzniej lakier i wszystko.
Najlepsze bylo to ze jak gosc pojechal na diagnostryke to diagnosta nie stwierdzil nie poprawnej geometri, nawet nie zauwarzyl ze auto bylo robione w taki sposob

Fakt ja nie kupowalem auta za granica ale bylem dwa razy na wijezdzie po autka, pracowalem jako blacharz, teraz jako lakiernik wiec cos tyam moge powiedziec o samochodzie, a sa tacy co raz z mechanikiem byli po saqmochod i juz sieja panike ze tu graty a tam sprzety.
Magik123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem