Re: Demontaż wtryskiwaczy
A jakie to autobusy? Nowe Neoplany z silnikami CR takimi jak Man TGA/TGX czy klasyka na naszych drogach czyli doładowany z bezpośrednim wtryskiem?
Drwalu, ja Ci powiem jedno. Zastanów się jeszcze raz zanim zastosujesz miedziankę. Poczytaj, pogadaj z kimś kto się zna na silnikach common rail . Przecież ja Ci na złość nie piszę i nie wymądrzam się. Wiem coś w tym temacie, mam to sprawdzone, siedzę w motoryzacji dość mocno (zawodowo i prywatnie) i zwyczajnie chcę pomóc. Nie wiem tylko czy to sens jeszcze coś pisać w tym temacie gdyż obawiam się że uznacie mnie za jakiegoś nawiedzonego.
TDCI to nie zwyczajny Diesel TD , D czy TDI. Zastanówcie się dwa razy. Jak się coś naprawia to powinno się stosować taką technologię naprawy jaką przewidział konstruktor bo w innym wypadku to jak to zwą na tamtym forum "druciarstwo" i w tym wypadku robienie gigantycznych problemów na przyszłość.
Nie chciałbym kupić kiedyś auta po kimś kto nieumiejętnie go naprawiał. Wy chyba też, prawda?
Kończę i więcej się w tym temacie nie udzielam, swoje powiedziałem i swoje wiem wy sobie zrobicie jak uważacie :fcp14
|