witam
mam taki problem, krotki opis choroby mk3 1.8 D.
Kupilem fiestke jakies 2 miesiace temu. bylo wszystko ok, na zimnym silniku czasem przerywalo, ale to doslownie sekunda jedna, maly przeskok, rozgrzal sie i bylo ok.
wraz z uplywem czasu, zalewania ropy z roznych stacji zaczeło gorzej przerywac, na zimnym silniku, czasem na cieplym. zalałem ropy niby ze stacji rosyjskiej, i zaczeło przerywac jeszcze gorzej, kupilem specyfik do czyszczenia ukladow i wtryskwiaczy. zrobilem trase 250 km, nie zalowalem mocy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pomoglo troszke. nie przerywalo tak przy dodawaniu gazu i na wolnych obrtoach, tylko na zimnym silniku troszke. ale znow sie pojawil problem, przerywa na zimnym, na cieplym na wolnych troszke przerywa i przy dodowaniu gazu, powzyej 3 tysiecy obrotow przycina , blokuje tak i odpsuzcza i idzie ladnie. wiec w czym lezy problem???
znajomy mechanior mowil iz zapewne pompa pada i do wymiany jest. mam pompe BOSCHa.
dodam ze : swiece nowe, filtr paliwa i powietrza nowy, przewody paliwowe sa ok, pali za pierwszzym bez zadnych problemow, na cieplym i zimnym silniku. rece mi opadaja juz i boje sie ze czeka mnie niezly wydatek na pompę ;/ ;/;/
Jezeli kto kolwiek spotkal sie z czyms takim itp prosze o wszelakie rady i pomoc !!! z gory dziekuje.