View Single Post
Stary 18-11-2008, 17:19   #21
Koyot.
ford::professional

Model: C-Max
Silnik: 1.8 16V (CSDA, CSDB)
Rocznik: 2004
Domyślnie Re: Odbój i osłona amortyzatora tylnego

no i jestem po przegladzie
dziwna sprawa bo byle na dwoch obydwa w wawie i ogolenie wiele sie pokrylo ale na jedym powiedzieli ze plyn do chlodnicy mam do -40 a na drugim ze do -18
na jednym powiedzieli ze tylkne lacnziki stab do wymiany a na drugim ze sa ok.

szakal22 - jesli zbiorniczek sie nie rusza i nie lata jak probowales to powinno byc ok. ja ostatnio dokrecalem sruby ktore sa od gory w desce rozdzielczej. tam gdzie jest schowek od strony pasazera a od strony kierowcy nalezy podniesc te oslone jest na zatrzaskach wiec do gory smialo i tam sa sruby. warto dokrecic
sprawdz jeszcze tylkne siedzenia czy sie nie poluzowaly bo lubia drzec. poza tym jesli masz stoliczki za przednimi fotelami to one tez moga delikatnie drgac. wtedy nalezy podgiąc ten drut prowadzący.

a wracajac do tematu oslon tylnych amorkow to wlasnie je sobie naprawilem w bardzo prosty sposob.
pistolet z klejem na gorąco nalozylem duzo kleju na góre oslony podnioslem do tej gumy o ile ja ktos jeszcze ma i skleilem. następnie jak juz sie w miare trzymalo to oblalem goracym klejek dookola gumę oraz oslone tak aby klej splywal z gumy na oslone.
jesli to nie pomoze (narazie 2 tygodnie sie trzyma) to mam inny sposob na naprawe. jesli pomoże to przedstawie fotki i sposob naprawy.
pozdrawiam.
Koyot. jest offline   Odpowiedź z Cytatem