View Single Post
Stary 24-11-2008, 01:02   #33
szamo
ford::average

Imię: Piotrek
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Re: Jaki silnik Diestla w focusie

Cytat:
Napisał m33m
A nie lepiej 1,6 Ti-VCT 115KM 16V benzynka. w mieście da sie zejść do 8l w trasie okolice 6l. No przy obecnych warunkach to miasto 9l bo się wolno nagrzewa 4km płynnej jazdy. A kupisz 5500-7500zł taniej od diesla a eksploatacja na pewno tańsza a ten 1 -1,3l /100km więcej od diesla co to jest?. A takiemu dużo lżejszemu golfowi 1,9 TDI 110KM niedaje odjechać :fcp1
Nie zgodze sie ze eksploatacja benzyniaka jest tansza, bo w silniku Diesla 2.0 tdci nie ma paska rozrzadu, ktorego trzeba wymieniac co 90tys km a olej wymienia sie co 20tys km, wiec biorac pod uwage spalanie eksploatacja Diesla wychodzi taniej.

Poza tym 1.6 115KM jest slabszy niz 2.0 136KM ;] no i Diesel ma lepszy przebieg mocy, wiec jest bardziej elastyczny.

Poza tym kocham silniki Diesla i bez problemu jestem w stanie dac kilka tysiecy wiecej przy zakupie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przestudiowalem ten raport z badania jakosci paliw i w sumie jestem zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawia mnie tylko dlaczego przy wielu stacjach dla ON jest kreseczka, moze sie wstydzili oddac paliwo do badania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No i najlepsze sa ewenementy typu max. woda = 200 a tam bylo 880 lub 1000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Albo siarki 2-3 razy wiecej niz powinno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dla Diesla najczestsza odchylka jest temperatura zaplonu, co moim zdaniem ma wplyw na kulture pracy silnika bo sprezana mieszanka szybciej ulega zaplonowi i moze on nastapic w nieoptymalnym polozeniu tloka.
szamo jest offline   Odpowiedź z Cytatem