View Single Post
Stary 25-11-2008, 07:32   #42
Stasiu47
ford::advanced

Model: C-max Titanium
Silnik: 1,6 150 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Re: Jaki silnik Diestla w focusie

[quote="Marklux"]
Ja własnie chce takiego kupić i równiez z Niemiec,i własnie się zastanawiam bo z tego co czytam to wychodzi na to że od tych diesli lepsze są nawet chyba silniki w polonezach ;((
Jak twoje wrażenia ??
Moje wrażenia? hmmm, Pali rzeczywiście mało, chociaż ja nie szaleję, przyśpieszenie ma dobre, praktycznie na każdym biegu, w zakrętach idzie jak po szynach, cicho wewnątrz i jeszcze sporo zalet. Czyli to co najważniejsze jest OK. Ale diabeł tkwi w szczegółach. Denerwują pierdoły, wady, które można wyeliminować na etapie produkcji prawie bez nakładów. Np. klima nie ma kontrolki, tylko napis na wyświetlaczu, w czasie jazdy niewidoczny, szczególnie w okularach przeciwsłonecznych, to samo z wyświetlaczem na tablicy przyrządów, małe, niewidoczne cyferki. Centralny zamek woła o pomstę do nieba, to szczyt arogancji ze strony producenta. Duży podłokietnik ze schowkiem na gumę do żucia. Welur kiepskiej jakości, nawet w porównaniu do Opla. Fotel dla mnie za wąski, lubię wygodę. Ciągle uchlapana tylna szyba (w 5d), a wycieraczka za krótka. Brak możliwości sprawdzenia poziomu płynu do spryskiwaczy. Dywaniki oryginalne szmaciane i gumowe dla kierowcy za krótkie, nie sięgają pod pedały, nie chronią nadkola. I jeszcze raz c.z. Strasznie mnie wk... bo zamykam auto, a praktycznie po chwili jest otwarte, jeżeli to wada zamka to przecież wymiana na nowy nic nie da, chyba na rok.
Dlatego nie wiem czy jestem z tego auta zadowolony. Z silnika raczej tak, chociaż przerażją mnie posty o kosztach naprawy, z własności jezdnych też. A co do reszty?
Stasiu47 jest offline   Odpowiedź z Cytatem