Re: 1.8TD - 15 koni za darmo!
Cytat:
|
Napisał Davideeee
Hej mam forda mondeo 1.8 td ma przejchane 300tys po pierwsze ile wytrzyma ten silnik do tej pory zero problemow jest dbany i reguralnie servisowany....... czekam na odpowiec pozdrawiam
MAM tez drugie pytanko jestem nie zbyt zorietowany nad podnoszeniem cisnienia doladowania piszecie ze to trwa 20 30 minut i dalje przyplyw mocy gdziejest ta sruba i to wszystko gdzie tego szukac..... o jak to zrobic byl bym bardzo wdzieczny za wytumaczenie znam sie troche na samochodach ale z mechanika mojego forda niemam wogule pojecia gdzie co jest poniewasz nigdy niemusialem nic przy niem robic po za serwisem czekamm na odpowiec i odrazu wezme sie do pracy pozdrawiam
|
No, to zależy, czy przebieg jest faktyczny i jak był traktowany. Różnie może być, zawsze może coś paść. Jeśli będziesz o niego dbał to 500 tys powinien bez problemu zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żeby zwiększyć doładowanie trzeba dostać się do regulatora wastergate. Nie jest to do zrobienia w ciągu 20 min, bo jest bardzo ciężko tam się dostać. Ja miałem wyciągniętą skrzynię biegów, układ wydechowy, kołyskę i wtedy podkręciłem przy okazji wymiany sprzęgła. Z tego co ludzie piszą to normalnie jest to dość ciężkie zajęcie...