View Single Post
Stary 01-12-2008, 13:46   #19
robox5
ford::beginner

Model: mondeo mk3
Silnik: tdci 2.0 115KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Re: [MK3] Kontrolka Pasów

witam
mam taki sam problem jak my_mondek czyli nie pali się u mnie kontrolka od niezapiętych pasów i nigdy się nie świeciła. dopiero po przeczytaniu tego postu zacząłem gmerać i szukać. znalazłem w necie instrukcje jak włączyć lub wyłączyć tą kontrolkę i wypróbowałem ten trik. Pod koniec wykonywania czynności włączania zobaczyłem iż mruga do mnie (po raz 1) kontrolka i jakie było moje ucieszenie ze faktu iż ją posiadam i żarówka nie jest przepalona. Lecz radość trwała krótko ponieważ kontrolka mrugnęła 2 razy i to było wszystko. czyli jak nie było tak nie ma. Dzwoniłem do ASO i oczywiście zaprosili mnie do siebie na test diagnostyczny za jedyne 240zl.
Trik ten polegał na 3 krotnym wpięciu i wypięciu pasa , włączeniu i wyłączeniu świateł, ponownym 3 krotnym wpięciu i wypięciu pasów wtedy zamrugała mi kontrolka,wg. instrukcji powinna się na 3 sekundy zapalić i następnie miałem wpiąć pas aby aktywować przypominanie o pasach, niestety nic to nie dało. Czy ten trik komuś się udał i działa? ewentualnie czy jest jeszcze jakiś sposób na uruchomienie tej kontrolki bez interwencji ASO.Bo skoro ją mam to che żeby działała.
Nie robiłem jeszcze testu zegarów (zrobię )
pozdrawiam
robox5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem