View Single Post
Stary 09-12-2008, 18:20   #68
dyda6joe
ford::professional

Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
Domyślnie Re: [mk1, mk2, mk3,mk4] co Was drażni w mondeo?

oj to coś nie tak. przy 100 normalnie gada się przez telefon z włączonym radiem. generalnie drażnić może w aucie albo jakieś strasznie nietrafione rozwiązanie, albo jakaś część która nienaturalnie w porównaniu z innymi autami szybko albo często pada. i teraz tak myślę że odpowiedzi mogą myć strasznie różne, bo jeden trafił skarbonkę, a inny leje tylko paliwo i jeździ jak trzeba. ja np należę do pośredniej grupy, bo choć nigdy nic poważnego nie padło ani nie zawiódł to jednak grzebania sporo, bo wymieniam jak zaczyna padać, albo wymieniam tak żeby było jak trzeba. ponadto chciałem mondeo bez większych dodatkowych wymagań a dostałem z pełnym wypasem. tylko radość - odpukać. odpowiedzi typu za mała moc to jak już wyżej kolega wspomniał nietrafione zupełnie - bo trzeba było brać 2,5v6. drażnią jedynie słabe lampy przód. jest to do zrobienia oczywiście, ale budżet już nie ten. na rdzę i na to, że odkręcanie śrub bez wd40 jest niemożliwe narzekać nie będę, bo przecież moja ukochana rakieta jest z początku lat 90tych hah. dziwne że tylko błotniki trochę bierze. może jeszcze dodam że trochę denerwujące jest, że za fordy niechętnie biorą się niektórzy mechanicy - aczkolwiek to o nich źle świadczy, że chcieliby naprawiać coś o trudności zmiany żarówki. jak na razie po 1,5 roku jazdy w różnych trasach i warunkach stwierdzam, że następne auto to będzie Mk2 jak najmłodsze bo poza niezawodnością itd to jeszcze jest piękny. silnik 2.0 albo 2.5v6 - nie zarabiam co bill gates ale rocznie robię po 13000km co moim zdaniem ekonomia wcale znaczenia nie ma. pozdrawiam