Cytat:
Napisał RoNiN76
Cytat:
Napisał januszstom
Cytat:
Sprzegło juz kupilem i turbiana tez czeka w garazu :562:
Żartuję przecież... musiałem jakoś wybrnąć z tą odpowiedzią. Jestem dobrej myśli, że nie powinno się nic dziać.
|
|
|
:fcp29 powinno byc OK. Dwa inne auta zrobilem ta sama metoda i nic sie nie dzieje. Super rozklada sie 2.2 TDCI krzywa momentu. U mnie (a w zasazie u zony) w 1.8 TDCI jest mocne uderzenie przy 2k obr., a tutaj pnie sie dalej do 3k i lagodnie opada.
Ja troche pojezdzilem 1.8 z momentem na 430Nm i zdecydowalem sie na obnizenie tego momentu bo sie ciezko jezdzilo bez zrywania przyczepnosci (ta kontrol trakcji z ESP nie dziala przy jezdzie na wprost). Szczegolnie zona narzekala...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po ponownej wizycie w Kreatorze Mocy (filia V-tech) i modyfikacji programu moment zszedl do 412 Nm (niestety moc tez spadla do 146KM) ale za to moment sie "wyplaszczyl" - dluzej jest utrzymana gorka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Teraz duzo uzyteczniej sie jezdzi i nie zrywa tak przyczepnosci bo moment lagodniej narsta.
Czlowiek z Kreatora powiedzial ze jestem pierwszym klientem, ktory sie zdecydowal na zmniejszenie osiagow :fcp2 - ale naprawde bylo warto.
Pzdr,
ML