Cytat:
|
Napisał subratri
Cytat:
|
a ustawianie geometrii z przodu to koszt ok 20 zł,
|
no zbieznosc za 20 zl to jak za darmo. ciekawe czym oni to robia bo samego wieszania "laserow" jest ze 20 min jak felgi proste, a pozniej jeszcze ustawianie...
|
No laserami nie robią, tylko na lampach. Zabawy trocha mają, ale ja narzekać nie mogę. Dobry mechanik to i na listwe zrobi zbieżność, takie moje zdanie. Do nich zastrzeżeń nie mam.
Cytat:
|
Napisał darabont
Witam.Czeka mnie wymiana amorków z przodu.Niby na ostatnim przeglądzie wyszło 78% sprawności.Niezły wynik po 2 latach i prawie 60 tys moim przebiegu.Jak go kupiłem to miał 75%.Widocznie same się regenerują.
Samochód ma zrobione 240 tys. dlatego ciężko uwierzyć w taką sprawność.Poza tym samochód strasznie "nurkuje" w zakrętach.Czy przy wymianie zmienialiście łożysko amortyzatora,bo chyba nie ma go w komplecie.
Drugie pytanko -czy są różne sztywności amortyzatorów,oczywiście tych za około 200 zł szt (nie profesjonalne),czy to można dobrać sprężyną.
|
Nie rozumiem, jeżeli amorek ma odpowiednią sprawność, nie ma luzów, to czemu go wymianiać? Co masz na mysli nurkuje? znaczy przechyla się? Skoro auto "nurkuje" na zakrętach to może problem masz ze stabilizatorem? Wybite łączniki, gumy stabilizatora? Albo po prostu za szybko za zakrętach jeździsz? Napisz jeszcze jakie masz opony?