View Single Post
Stary 21-12-2008, 14:20   #71
TiM
ford::professional

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
Domyślnie Re: [MK4] Nowe Mondeo - ilu nas jest.

Nie, nie i jeszcze raz nie!
Ja to widzę w ten sposób: Forum Wam pomogło? Jest skarbnicą wiedzy (od strony użytkowników) o Waszym modelu(ach)? Tworzymy jakąś społeczność i miło spędzamy czas wypisując bardziej lub mniej merytoryczne posty? Chcemy w realu zaznaczyć swoją przynależność?
No to jaki jest problem? Należy opłacić składkę (w tej chwili chyba 50pln/rok) i mamy do dyspozycji gratisową naklejkę lub ramki (chyba 12zł/szt). Ja np. mam ramki, bo nie lubię naklejek na aucie. Składka nie jest opłatą za wstapienie czy za jakieś przywileje, jest raczej formą pomocy w utrzymaniu tego forum i całego FCP. Po co tworzyć coś, co już istnieje i dobrze funkcjonuje? :fcp4

Cytat:
Napisał tubing
Klub ma...OK...
Ilu jest forumowiczów z MK IV należacych do Klubu, skoro ogólna liczba Klubiwiczów nie przekracza 150?
No właśnie! Nikt tutaj nikogo nie zmusza... ale też nikomu nie zabrania. Forum jest darmowe i bardzo dobrze. Ale, jak już chcecie się jakoś wyróżnić na drodze, to choćby dlatego można skorzystać z już istniejących rozwiązań.
Na forum jest kilka tysięcy userów, co generuje olbrzymi ruch i wymaga odpowiednich serwerów, a prawda jest taka, że są one opłacane właśnie ze składek klubowych. :fcp1
Także, jestem przeciw takiej inicjatywie. :fcp4