View Single Post
Stary 21-12-2008, 20:34   #20
Cezar77
ford::advanced

Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Re: (MK1-sedan) Nie otwiera się pokrywa bagażnika - przyciskiem.

Cytat:
Napisał Jarek_Onet
Na biało-zielony +12V, na czarny -12V, po uprzednim odłączeniu złącza od instalacji samochodu. Przy prawidłowo działającej instalacji po naciśnięciu przycisku otwierania klapy na przewodzie o kolorze biało-zielonym na moment powinno się pojawić napięcie +12V, ono inicjuje otwarcie klapy.
Czy mogę prosić o dokładne wyjaśnienie zasady działania i wyprowadzeń na tym siłowniku ?. To znaczy z tego co zrozumiałem to Gruby czarny przewód w kostce klapy jest masą tak ?, następnie na Biało-zielony +12V na stałe tak ?, pozostaje wiec jeszcze jeden przewód, nie pamiętam koloru dokładanie ale chyba czarny z jakimś paskiem, czy wobec tego po podaniu na niego masy zamek zareaguje tak jak z przycisku na kokpicie ?. Rozumiem że zamek sterowany jest masą tak ?
Będę bardzo wdzięczy za te informację. Niestety nadal mam problem bo ktoś u mnie przerobił sterownik od centralnego i odciął całkowicie zamek w klapie oraz przycisk, dlatego tak ważne jest dla mnie poznanie wyprowadzeń by móc sprawdzić zamek na krótko a potem podłączyć to do tego sterownika. Lecz nigdzie nie ma opisu a schemat zamieszczony powyżej nie za wiele mi mówi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

pzdr.
Cezar77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem