Cytat:
Napisał Snot
Ja szczerze mam wrazenie, ze to nie jest problem diesel kontra benzyna, tylko silnik doladowany albo nie. Wiadomo ze 2,5l V6 lyknie diesla w modneo tym bardziej 3.0l. Ale jak dla mnie najfajniejsze sa silniki doladowane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niewazne czy benzyna czy diesel. Turbina to jest to... Zupelnie inaczej sie tym jezdzi.
Bardzo mi pasuje buda mk3 i zaluje ze nie bylo w tej wersji benzyny z turbo albo conajmniej 3 litrow turbo dieslu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodatkowo jakby mondeo zrobili z innym napędem niz przedni... heh mozna na swieta sobie pomarzyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Oj tak mi też bardzo pasuje buda mk3 tylko te silniki mogły by być większe :567:. Kiedyś miałem 2.5 V6 a ojciec miał 5-tke skrzynie w 2.0 tdci na światełkach stawaliśmy to mój jak rakieta szedł bez dwóch zdań,(do tego ten pomruk silnika V6 niezapomniany) :fcp1 przy prędkości pomiędzy 110-140 spoglądam w lusterko wsteczne a mondka ojca nie ma. Zadowolony depczę go dalej ale spoglądam obok a jego mondek jest prawie równo ze mną... U mnie pedał w podłodze i ni ma czym jechać (no może nie dosłownie ale brakowało mu powera żeby dalej żwawo ciągnąć) a tam w tdci dopiero się zabawa zaczynała. Dalej praktycznie szliśmy równo. Dlatego po dłuższych rozważaniach przy zakupie kolejnego auta padła decyzja o tdci. Jeździłem jeszcze wielokrotnie ojca mondeo przed zakupem swojej mk3 i powiem szczerze, że ta skrzynia 5 to był naprawdę dynamit. Może taki dobry egzemplarz mu się trafił nie wiem co było przyczyną tego, że on tak śmigał, może to że był jeżdżony głownie w trasach. Niestety przy ok 190 tys ojczulek go skasował... Śmiga vectra 1.9 cdti ale moim zdaniem to juz nie to...właściwości jezdne do bani w porównaniu z mk3. 2.5 T nie jeździłem nigdy może kiedyś spróbuję. Może z
rallyganem wymienimy się kluczami na mały testing:fcp4