View Single Post
Stary 02-01-2009, 13:56   #302
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Re: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Cytat:
Napisał keisim
Cytat:
Napisał Cobretti
keisim, nie próbowałeś modyfikowac przebiegu krzywych ??
Wygląda na to, że wymiana filtra powietrza przy 44kkm okazała się przydatna (ASO robi to dopiero przy 60kkm). Fale się uspokoiły, wróciło kilka zagubionych koni i niutków...
Efekt końcowy - maks. 170KM/400Nm - śr. 125KM/310Nm (czerwone krzywe). Zielone krzywe to pomiar przed dodatkową drobną modyfikacją, która poprawiła okolice 4k obr/min.
Keisim wydaje mi się że różnica jest w granicach błędu ,pamiętam jak zakładałem boxa to oryginalnie miałem 133 koników a tydzień później zmieniałem na chipa i wyszło że oryginalnie mam 131 koni,dlatego myślę że róznica 2-3 KM to jest tolerancja błędu ( wilgotność, temp. powietrza itd..)No ale zawsze lepiej jeśli jest więcej niż miało by być mniej :fcp4
Co do filtra ja to mam dopiero tyły bo po 20 tyś zrobiłem przegląd ten mniejszy czyli wymienili olej i filtr oleju :fcp6 ,teraz mam 25 tyś i zamówiłem resztę u znajomego mechanika i mam pytanko bo o ile z filtrem powietrza nie będzie problemu to filtr przeciwpyłkowy i paliwa pewnie gorzej. Wie ktoś gdzie te rzeczy są zlokalizowane ?

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem