Cytat:
|
Napisał keisim
Cytat:
|
Napisał Cobretti
keisim, nie próbowałeś modyfikowac przebiegu krzywych ??
|
Wygląda na to, że wymiana filtra powietrza przy 44kkm okazała się przydatna (ASO robi to dopiero przy 60kkm). Fale się uspokoiły, wróciło kilka zagubionych koni i niutków...
Efekt końcowy - maks. 170KM/400Nm - śr. 125KM/310Nm (czerwone krzywe). Zielone krzywe to pomiar przed dodatkową drobną modyfikacją, która poprawiła okolice 4k obr/min.
|
Keisim wydaje mi się że różnica jest w granicach błędu ,pamiętam jak zakładałem boxa to oryginalnie miałem 133 koników a tydzień później zmieniałem na chipa i wyszło że oryginalnie mam 131 koni,dlatego myślę że róznica 2-3 KM to jest tolerancja błędu ( wilgotność, temp. powietrza itd..)No ale zawsze lepiej jeśli jest więcej niż miało by być mniej :fcp4
Co do filtra ja to mam dopiero tyły bo po 20 tyś zrobiłem przegląd ten mniejszy czyli wymienili olej i filtr oleju :fcp6 ,teraz mam 25 tyś i zamówiłem resztę u znajomego mechanika i mam pytanko bo o ile z filtrem powietrza nie będzie problemu to filtr przeciwpyłkowy i paliwa pewnie gorzej. Wie ktoś gdzie te rzeczy są zlokalizowane ?