Cytat:
|
Napisał jvc
Koledzy jak wy tymi dwu litrówkami i wzwyż zaczipowanymi jeździcie w taką pogodę jak dzisiaj ,przecież u mnie w 1,8 esp i inne systemy chodzą prawie na okrągło,przy dodawaniu gazu szczególnie :fcp2
|
jvc, nie przesadzaj :fcp4 nie mam najmniejszych problemów z trakcją w zimowych warunkach. :fcp1
Niektórzy nie zwracają kompletnie uwagi na obuwie, w którym prowadzą samochód i np. wtedy mogą pojawiać się problemy - w grubej i twardej podeszwie łatwo stracić wyczucie... ja zwracam na to uwagę kupując buty (oprócz narciarskich :fcp2). Nadmiar mocy/momentu wykorzystuję do kontrolowania momentu uślizgu kół - przy mocno zaśnieżonej albo zlodowaciałej nawierzchni pozwala to na bieżąco dostosować prędkość do warunków... i daję przewagę nad tymi, którzy czy to mokro czy to śnieg drepczą z podobną prędkością i zakładają, że to bezpieczne. Tymczasem w zimie raz można jechać "po niemiecku" a innym razem trzeba zwolnić do 20km/h.
Cytat:
|
Napisał Yotomeczek
Ile takie mocne (170+ KM) dieselki po chipie Wam palą?
|
2.0 TDCi 170KM/400Nm 6,2-11l/100km - zależnie od stylu jazdy.

Audi A6 Allroad 55 TDI C8 2019 3.0 TDI + mod by MOTOTRONIK >> 393KM 830Nm