View Single Post
Stary 04-01-2009, 23:30   #3
czarny25
ford::beginner

Domyślnie Re: Problem z odpalaniem ford tranzit 2.5td

Niewiem czy dobrze sprawdzalem swiece plomieniowa podlaczalem do jej konektora jeden begun od zarowki drugi do 12v akumulatora i swiecila zarowka stwierdzam ze swieca ma przejscie z masy na konektor czyli jest ok tez potwierdzile sprawdzajac to miernikiem na zwarciu dotykajac jedna koncowke do konektora swiecy druga do masy swiecy i piszczal wiec swieca raczej ok chyba ze zle sprawdzam co do elektrozaworu sprawdze jutro.U mnie koncowki dalem nowe styki przeczyscilem przejscie jest nowe luty poprawile te w srodku bo nie pasowaly mi a sciezki byly ok martwi mnie czy moze ten uklad ta kosc co jest w module moze ona w jakis sposo sie zepsula ale nie wiem wiem ze na awaryjnym zwarciu zapala sie kontrolka a modyl pyka czyli rozlacza tak stwierdzam ze dziala ale nie mam pewnosci czy wszystko ok.Moze wiesz jak dokladniej go sprawdzic oraz ten czyjnik temperatury gdzie jest ktory zalacza modul a ten swiece plomieniowa elektrozawor i kontrolke?Jeszcze musze sprawdzic jak bedzie mniejsza temperatura moze bedzie teraz jak poprawilem laczenia inaczej ale nie wiem moze masz jeszcze jakies sugestie?Oprzelaczniku słyszalem ale nie lubie rzezbic to ostatecznosc ale wole zawsze miec wszystko ok
czarny25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem