View Single Post
Stary 07-01-2009, 11:20   #61
mayall

Domyślnie Re: Jak długo nagrzewają się wasze focusy.

ja tez v-pover diesel.. wczoraj i dzis bez problemu.. zaskakuje o jeden obrot rozrusznika dalej niz w lecie.. od razu pracuje rowno.. bialy oblok pojawia sie ok 1min po rozruchu (pewnie para wodna) i utrzymuje sie dopoki uklad wydechowy i katalizator sie nie zagrzeje. aku nie wymieniany, swiece nie wymieniane.. jestem zadowolony. Co prawda przez pierwsze dwa kilometry auto szpcze mi "Daj mi sie rozgrzac" wiec gazem operuje baaardzo delikatnie.. nie wchodze powyzej 2200.. potem juz pozwalam sobie na wiecej.. ale mimo wszystko nie krece wysoko.

i jak tutaj piszecie to prawda, ze silnik sie szybciej nagrzeje przy wylaczonej dmuchawie.. bo wowczasc cieple powietrze akumuluje sie w komorze silnika a nie jest odprowadzane do kabiny..

Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

p.s. Schem - zaskoczony jestem, ze masz klopot z rozruchem - z tego co obserwuje Twoja aktywnosc na forum to masz dopieszczone to autko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w kazdym razie zycze szybkich rozruchow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem