Temat: [Galaxy 1994-2000] Parujące szyby
View Single Post
Stary 07-01-2009, 23:16   #21
Anjko
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Fusion USA
Silnik: 2.5 benzyna
Rocznik: 2013
Domyślnie

Nie wytrzymałem i właśnie byłem sprawdzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. te kratki i wygląda ze jest ok nie sa pozatykane ani pozamarzane ehh.

No i zagadka parujących szyb rozwiązana. Na początku pisałem ze nie ubywa mi płynu chłodniczego i faktycznie odkad kupiłem auto (3 miechy temu) nie dolewałem go ani grama. W tamtym tygodniu zrobiłem dość długą trasę (2800 km) i dzisiaj otwieram maskę żeby sprawdzić olej i płyny i patrze a poziom spadł z max na minimum. Myślę sobie oho jednak nagrzewnica. Ale pierwsze oględziny wnętrza auta pod deska i z każdej możliwej strony dalej na to nie wskazywały, ani kropelki płynu.
Dodam jeszcze że dzisiaj rano to juz wogole sie nie dało jechać tak parowało czyli było coraz gorzej.
Mówię sobie nie ma wyjścia zabieram sie za nagrzewnice.
Po wykręceniu trzech tysięcy śrub decha wyleciała i wydawało by sie że najgorsze juz za mną ale nic z tych rzeczy... Mimo tego ze widziałem nagrzewnice dużo więcej czasu zajęło mi wydobycie jej z obudowy dmuchawy. Jest to tak kurewsko skręcone że króćce nagrzewnicy przechodzą przez grodz silnika i za nic nie można jej wyciągnąć do góry (jakiś popierd.....c to wymyślił) Ale po dłuższej walce wdało sie ją wydobyć w jednym kawałku.
I oto co zobaczyłem :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I wszystko było jasne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Generalnie nagrzewnica na początku sie tylko pociła i jeszcze jakoś to było a teraz juz zaczęła podciekać i nie dało sie już jeździć.
Tutaj jeszcze jako ciekawostka obraz po wojnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:

Teraz jeszcze pozostaje zdobyć nagrzewnice co tez w brew pozora nie jest takie proste i poskładać to wszystko do kupy ehhh.
Generalnie masakra ale w sumie ciesze sie że przyczyna zdiagnozowana bo dzisiaj rano miałem takiego nerwa jadąc do pracy ze mało nie wstawiłem auta do komisu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez subratri ; 26-02-2009 o 00:48
Anjko jest offline   Odpowiedź z Cytatem