Temat: [Galaxy 1994-2000] Amortyzatory - oryginały czy kombinować?
View Single Post
Stary 17-01-2009, 11:27   #38
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie Re: amortyzatory - oryginaly czy kombinowac?

no ja juz po wymianie. Amory od Jacka Motorkraftu czy innego VW. wymienilem tez wszystkie gumy stabilizatorow i laczniki. teraz auto jest tak sztywne ze na betonowym highway'u jedzie sie jak na drewnianych kolach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
inna sprawa ze wyjecie przednich amorow to joga straszliwa, jeden bez problemu odkrecil sie z gory ale urwala sie sruba na dole, poniewaz jest to sruba wzmocniona (10,8 bodajrze) stracilem ze dwa kilo wiertel zanim ja wyrwalem
z drugim amorem - nauczony juz, poradzilem sobie sprytniej, cola i plyn hamulcowy na zmiane i sruba dolna zeszla bez problemu, ale... okazalo sie ze u gory gniazdko na klucz imbusowy tak zgnilo ze nie bylo zadnej szansy na odkrecenie amora. musialem wiec najpierw odciac elektrycznym brzeszczotem bleche mocujaca amortyzator a nastepnie fleksa, boszka czy jak by tego urzedzenia nie nazwal wycinac poszczegolna nakretki i tu... pojawil sie dosc duzy problem, bo Ford potrzebuje siedmu dni na sprowadzenie takiej nakretki. (naszczescie zostaly nakretki z drugiego amora).
nie zaleznie od tego - bylo warto! wreszcie moje sportowe zawieszenie jest sportowe!
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem