View Single Post
Stary 18-01-2009, 16:11   #4
Yotomeczek
ford::average

Domyślnie Re: LCD/CRT/Plazma

Cytat:
Napisał mmmk
idąc tym tropem myślenia nikt nigdy by nic nie kupował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pamiętam jak paręnaście lat temu moi rodzice kupowali tv (oczywiście CRT) miał funkcje wyświetlania obrazu 16:9 i co?? TV służył im te kilkanaście lat i teraz nadal używają go moi dziadkowie a tej funkcji nigdy nikt nie użył bo i po co?? nikt pewnie nigdy nie nadawał nic co by się w tym oglądało (pamiętamy oczywiście,ze jest to tv z ekranem 4:3). ja zmieniałem ostatnio tv jakieś 2 miesiące temu i kupiłem sharpa 32 cale LCD (parametrów nie znam bo go kupiłem bo mi się podobał i tyle). moi rodzice kupili kilka dni szybciej niż ja i wzięli LG 37 cali LCD... bo im się taki podobał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. później dopiero wyszło na jaw jak sygnał z tv kablowej wygląda na dużym tv :/ no i zaczęło się trzeba było dokupić odpowiednie sprzęty do tv no i zamiast 1 kablówki mamy teraz w domu 2 razy tv "N" i ja jeszcze musiałem dokupić Polsat cyfrowy (żeby mieć wszystkie programy które potrzebuje). dopiero wtedy obraz był ok. no i szczerze wątpię żebym za 5 miesięcy musiał coś dokupić żeby oglądać telewizje którą kupiłem kilka miesięcy temu (chociaż od razu zaznaczam,ze się wcale na tym nie znam...). aha no i nie widzę różnic pomiędzy tv rodziców który jest full HD a moim który jest tylko HD ready...
Żeby mieć właściwe proporcje obrazu?
Ja mam CRT 4:3 z funkcją 16:9 i używam jej, gdy oglądam program nadawany w tym formacie ... bo nie lubię rozciągniętego obrazu.
Co do Full HD to jest to standard przyszlości. W tej chwili nadawane są w nim chyba ze 2 programy (full HD) - tylkona platformach cyfrowych oczywiście. Na programie nie nadawanym w tym standardzie różnicy nie zobaczysz.
Yotomeczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem