Cytat:
|
Napisał RECONDO
Mapa Jaguara posiada, moim zdaniem, bardzo dobrze przygotowaną graficznie sieć dróg - niestety nie są one opisane (są graficznie jednak system ich i tak nie widzi) - szkoda bo gdyby były to..... :fcp4
|
Może i dobrze, ale zdarzają się braki dość ważnych ulic np. w Krakowie (jak na mapę 2008 błedy w okolicach Galerii Krakowskiej komuś kto nie zna miasta mogą nieźle zamieszać.
No i wyliczanie tras jest jednak troche ułomnę. Nie wiem jak brane są pod uwagę priorytety dróg, ale parę razy zdażyło mi się - widząc propozycję trasy - dodać kilka waypointów i wtedy już jechałem po ludzku. Tu raczej chodzi o jazdę poza miastem. Wydaje się, że drogi nie wojewódzkie traktowane sa na równi z takimi biegnącymi przez jakieś wioski stad np. proponowany jest "objazd" drogą krajową. I nie ma znaczenia czy priorytet ustawiam na czas czy odległość, to proponowana jest mi droga np. 20-30km dłuższa, co na 150 km trasie jest już nieporozumieniem.
Może mapa 2009 jest lepsza, tyle że szkoda inwestować ok.300funtów na niepewną nowszą wersję.