Temat: [Mondeo 2000-2007] Podgrzewanie siedzeń
View Single Post
Stary 19-01-2009, 13:11   #173
Baca10
ford::beginner

Imię: Bartek
Model: ST220
Silnik: 3
Rocznik: 2003
Domyślnie Re: [MK3] Podgrzewanie siedzeń

Cytat:
Napisał RECONDO
Nie sądzę by te maty pasowały - są to raczej maty 2stopniowe (włącz/wyłącz). Lepiej poszukać oryginalnych od Mondeo zwłaszcza że te z allegro mogą być zbyt małe (siedzisko wygląda OK ale oparcie nie).
Maty przed chwilą odebrałem - wyglądają na bardzo porządne, do mondeo po FL tak jak fabryczne nie będą pasować bo mają inne wtyczki. Oparcie jest dłuższe od siedziska, rozmiary jednego i drugiego wydają się w pełni wystarczające. Mata oparcia podłączana jest do drugiej maty, która ma wbudowany jakiś mały moduł (prawdopodobnie tylko zabezpieczenie przed przegrzaniem tak jak jest w opisie aukcji). Po podłączeniu jednej do drugiej od całości odchodzą 2 kabelki (jedna wtyczka) - w fabrycznych matach forda po FL odchodzą 4 (2 wtyczki), które idą ze sterownika do kostki pod fotelem (więc do przycisków po FL ich nie podłączymy).
Przyciski, które mi dołożyli są 2stopniowe (a raczej 3) "0, 1, 2" czyli góra, środek, dół. Przycisk ma 7 nóżek i jest podświetlany. Nie mam jeszcze żadnego pomysłu jak to zainstaluje.
Baca10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem