Cytat:
|
Napisał sosnek
Tak z czystej ciekawosci - czy ktos wie na jakich rynkach ta opcja byla aktywna?
|
Witam!
Pewnie była, ale tylko po FL.
1olek nie zauważył, że instrukcję którą posiada jest do wersji po FL (wyraźnie na screenie
pisze mondeo(old)2004.pdf - zwracam uwagę na rok - czyli
2004). Ja natomiast posiadam oryginalną książeczkową instrukcję obsługi Mondeo z 2002 roku i na str. 48, 49 i 50 nie ma mowy o chwilowym spalaniu (nawet o tym, że jest dostępna w wybranych krajach). Dzwoniłem kiedyś do centrali Forda w Warszawie pytając jaki jest rozrząd w MIII 1.8 benzyna i przy okazji zapytałem też o komputer pokładowy. Uprzejma pani po konsultacjach oddzwoniła i powiedziała, że na rozrządzie mam łańcuch, a w rocznikach sprzed FL spalanie chwilowe nie występuje. Potwierdził to również Pan Adrian z Czeladzi, który wgrał mi komputer pokładowy. Wspomniał coś o sterowniku silnika, że po FL jest inny i dlatego nie ma chwilowego spalania w mondkach sprzed FL.
Pozdrawiam
bluebob
PS. janusz72 popraw błędy i interpunkcję. Pracuje pisze się przez "u", a nie prze "ó".

). Midland Alan 78 Multi Plus B + Sirio AS-100 MAG.
Ford jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz na co trafisz!!!