View Single Post
Stary 23-01-2009, 09:34   #6
cziko
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Re: [MK3] 2004 TDCi 130KM, moduł sterowania turbiną, błąd P132B

No proszę - nie jestem odosobnionym przypadkiem...... (w kupie raźniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Cytat:
Napisał Mako2
Też mialem kłopot z tym cholernym błedem.
Oczywiście ASO odrazu turbine chciało wymieniać. W jednym warsztacie wymienili mi moduł i ok. 300km było OK, ale w którymś momencie znów zaczęła się sprężynkowa jazda bez trzymanki. Po przeczytaniu wielu postów i kilkunastu konsultacjach z różnymi specami zawiozłem nieszczęsna turbinke z modulem na warsztat do Poznania. Tam rozebrali to cholerstwo wyczyścili wypiaskowali. Przejechałem narazie koło 2500km i problem się nie pojawił. Odpukać.
Jak wymienili Ci pierwszy moduł, to skąd go wzięli, nowy, czy używany, ile zapłaciłeś???

Za drugim razem co rozbierali?? Turbinę, czy moduł??? Ile zapłaciłeś???

Ja na razie nie mam sprecyzowanego zdania co zrobię - nawet myślałem o wymianie TURBO w ASO - ponad 4.000zł.
Znajomy z INTERCARS może kupić turbinę na siebie za ok 2.700zł, ale nie wiem czy oryginał, czy zamiennik, no i gdzie założyć - pewnie w ASO, to może jakąś gwarancję dadzą.
Używana to ryzyko - może być taka sama, albo gorsza - loteria.

Sam nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki za odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdr.