Temat: PB vs ON
View Single Post
Stary 25-01-2009, 23:13   #19
tomiscorpio
Zablokowany

Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
Domyślnie Re: PB vs ON

Cytat:
Napisał Ravic
chłopaki jeżdżę 2.0 w TDCi ale gadacie trochę głupoty... porównajcie dłubnięty 2.2TDCi (zdaje się że jeden z kolegów zrobił z niego 215KM) z niedłubanym 2.5T. Do 100 diesel ma sekundę więcej, benzyna ma większą V max a i wachlowania biegami jest znacznie mniej uciążliwe bo max moment jest w płaski w zakresie od 1.500-4.500 obr o czym nasze diesle mogą jedynie pomarzyć...
porównanie diesel w turbo z benzyną bez turbo z góry jest bez sensu chyba że chce się udowodnić z góry założoną tezę... ale w takim wypadku od razu ustalmy że chodzi o kółko wzajemnej adoracji a nie o merytoryczną dyskusję

mój wspólnik ma starego SAAB-a 93 2.0T 150KM - moje TDCi po czipie ze 160KM nie ma z SAAB-em żadnych szans - POWTARZAM - Ż A D N Y C H !

a koledze Tomiscorpio odpowiem tak off the record (bo akurat mam w firmie zarówno focusa 1.6 w benzynie jak i 1.8 TDCi) że benzyna jest wyraźnie gorsza od TDCi (ale to znowu kwestia braku turbiny w benzynie)
No dobra ale ja pisze o tddi ktory ma wieksza pojemnosc i turbine :fcp1

"mój wspólnik ma starego SAAB-a 93 2.0T 150KM - moje TDCi po czipie ze 160KM nie ma z SAAB-em żadnych szans - POWTARZAM - Ż A D N Y C H !"

Ciekawe co koledzy wszyscy wyzej napisza.

Bo gdybym ja takie cos napisal to odpowiedzi bedą takie.

Gosciu w mondeo nie cisnal , albo to zajechane 1.8 tdci z workami cementu.
Moze on na 5 caly czas jechal :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp2

Mogles to na pw napisac :fcp2 , ja bym napisal ze ktos ma takiego saba i zniszczyl takie mondeo to by dalo smiechu w opdowiedziach.

Masz 10 koni wiecej ,mega moment obrotowy , mega elastycznosc, nowszy samochod , a to taki stary saab :fcp1 ( takie ironiczne gdyby ktos mial problemy z zrozumieniem)

Ja sie ciesze ze diesle sie rozwijaja , swiat motoryzacji staje sie duzo ciekawszy.
Wiecej porownan itp itd. :fcp29 :fcp29 :fcp29 :fcp29 :fcp29
tomiscorpio jest offline   Odpowiedź z Cytatem