Cytat:
|
Napisał TiM
Tyle że diesel wolnossący już praktycznie nie istnieje. A 2,5T nie jest też żadną alternatywą dla choćby 2,2TDCi - jakbym miał wybierać to oczywiście, serce chciałoby 2,5T, klopot w tym, że paliło by mi w mieście pewnie z 16l. Akurat jakby był 2,5 TDCi to te różnice pewnie też by zblakły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Choć od 0-100 benzynka napewno dalej byłaby lepsza.
Ja nikogo nie chcę przekonywać - wszystko dla ludzi.
tomiscorpio oczywiście, jakbyś Ty napisał to wszyscy by się znowu na Ciebie uwzieli - jasne :fcp4
A co Yotomeczek miał na myśli... to przyznam się, że nie łapię troszkę... :fcp5 Akurat te wtryski były ukłonem w stronę benzynki, żebyś mi nie wyskoczył zaraz, żebym sobie doliczył.
|
Nie wszyscy ale Ty bylbys jeden z pierwszych ktory by mial spore wątpliwosci. :fcp29
Powiem tak , dziwi mnie przekonanie ze benzyna musi duzo palic.
Najlepszym przykladem jest Piro z jego mustangiem.
Jakis czas jezdzilem audi a8 4.2 quatro , automacik pykal spokona relaksujaca podroz , spokojnie spalal te 10 l nawet , w miescie tez roznie 14 15l zalezy.
Gdy wlaczyc mi sie agresor , tiptronic , wykorzystanie napedu quatro i silnika to zrobilo sie 21l w miescie.
Jak wciskasz tak pali.
Scorpio jak jechalem takimi bocznymi trasami , pola ,łaki jeziora , wmiare rowny asfalcik z dziewczyna to tak 70-80 km/h lato , ladna pogoda , to spalilo 8l.
A tak jak jezdze normalnie to wychodzi 9-10l
A co do spalan diesli , dla mnie polowa to brednie , transporter w automacie znajomy mowil pali 7-8l , jechal do warszawy na lotniski 11l , znajomy wracal 10l
Passat 1.9 130Km mial palic 5l spalil 8l
Sharan mial palic 4.3 (wedlug mnie abstrakcja) wyszlo 9
Nie wiem jak tam fordowskie , ale wlascicielom vw diesli poprostu nie wierze.
Spalania to wedlug mnie ciezkie do ustalenia , zalezy od stylu jazdy , charakteru itp itd.
Tym paskiem raz fakt zalane do fulla zrobione 200km na trasie i wyszlo spalanie 6.5l tylko to bylo moje najgorsze 200km w zyciu , chyba nic gorszego w zyciu nie widzialem jak wyprzedzajacy passata autosan ogorek pksu.
A na forum mnie rozbraja , ktos mondeo mk3 2.0 tdci pisze ze spokojna jazda , 100 plynnie , bez nerwow spalil mu 7l Dobra
a potem gosciu pisze , ze cisnal ile fabryka dala , kumpel 2.0 wersja beznyny nie dawal rady za nim , tiry nie tiry , ciagle pedal do konca
7.5l :fcp2 :fcp2 :fcp2
Dlatego potem jak widze temat ile pala wasze tdci , i pierwszy zaczyna o 7.9 to kolejny 7.85 a ostatni 4.95 :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp2
Widzisz Tim , normalna przyjemna dyskusja, kazdy cos tam napisze itp itd.
Wystarczy ze nikt glupich hasel nie zapodaje, nikt w polowe tematu sie nie wpierdziela i jest fajnie.