Cytat:
|
Napisał TiM
Tyle że diesel wolnossący już praktycznie nie istnieje. A 2,5T nie jest też żadną alternatywą dla choćby 2,2TDCi - jakbym miał wybierać to oczywiście, serce chciałoby 2,5T, klopot w tym, że paliło by mi w mieście pewnie z 16l. Akurat jakby był 2,5 TDCi to te różnice pewnie też by zblakły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Choć od 0-100 benzynka napewno dalej byłaby lepsza.
Ja nikogo nie chcę przekonywać - wszystko dla ludzi.
tomiscorpio oczywiście, jakbyś Ty napisał to wszyscy by się znowu na Ciebie uwzieli - jasne :fcp4
A co Yotomeczek miał na myśli... to przyznam się, że nie łapię troszkę... :fcp5 Akurat te wtryski były ukłonem w stronę benzynki, żebyś mi nie wyskoczył zaraz, żebym sobie doliczył.
|
ale tu nie chodzi o alternatywę... Paffcio zadał temat 150 KM w dieslu do 150 KM z benzynie (tyle że sprytnie wybrał silnik benzynowy bez turbo)
dlatego ja mówię 215KM w TDCi i 220 KM w turbo benzynie... i moim skromnym zdaniem mimo że 2.2TDCi bardzo mi się podoba to osiągi powtarzam OSIĄGI ten silnik ma gorsze mimo że moment jest wyższy (chwilowy - bo średni jest podobny do 2.5T)
spalanie to inna bajka i tu diesel rzecz jasna jest na prowadzeniu ale ten post nie był o spalaniu (bo o tym nie warto dyskutować wszyscy wiedzą jak jest... chociaż Rallygan spala mniej niż diesel :fcp13 )