No to się podłączę :fcp2 :fcp26
Po pierwsze chodziło mi o jakiś parametr, który będzie porównywalny wybrałem moc i stąd 2 silniki po 150 KM (czekałem aż ktoś mi jeszcze zarzuci, że jeden o boxer a drugi rzędówka dobrze, że wankla nie znalazłem :fcp2 ), później dodałem, że trzymając się parametru mocy znalazłem podobną ale 1,8 benzynkę z turbo.
Niestety nie ma takiej opcji by przy porównywalnych generacjach konstrucyjnych silników w tej samej pojemności znaleźć TD i TB o tej samej mocy.
Idziemy dalej. Mam pytanie o te obrazki od
tomiscorpio (skoro rzeczowo, to ok.):
1. Jaka jest różnica w masie obu pojazdów?
2. Czy to kombi jest fabryczne czy jakiś tuning przeszło (bo o mondziaku wiemy, że po chipie jest) i jaką ma pojemność skokową silniczek?
A na koniec...jakby nie patrzeć...tym kombiaczkiem daleko byś mi nie uciekł i nie objechał jak zastawy stołowej co potwierdza moją tezę (bo widzę różnicę 1 sekundy na pierwszej setce), że klekoty nie są już takimi mułami jak kiedyś, nieprawdaż? :fcp13
A jakbyśmy to samo z kuframi po dach i czterema załogantami, najlepiej w górach zrobili to pewnie benzynka zadyszki by dostała :fcp2 :fcp2
Cytat:
|
Napisał Ravic
benzyna ma większą V max a i wachlowania biegami jest znacznie mniej uciążliwe bo max moment jest w płaski w zakresie od 1.500-4.500 obr o czym nasze diesle mogą jedynie pomarzyć...
|
Ravic a było pojechać na spocik :fcp26
Skoro dopuszczamy, że dieselki mają chipa (a u nich to daje rzeczywistą poprawę pracy) to ja Cię przepraszam ale
hekowóz po ostatnim wirusie ciągnął do 4 tys bez protestu i uwierz mi to nie było tylko kręcenie siłą rozpędu tylko CZYSTE, ŻYWE PRZYŚPIESZANIE!!! Trzeba namówić
heko by wykresik z hamowni wrzucił. Krzywa momentu to dwugarbny wielbłąd był...na samo wspomnienie, żal mi d...ę ściska, że nie po drodze mi ostatnio do Krakowa...hej!