Re: [MK3] TDCI i poszarpywanie.
Witam
Końcówki wtrysków nie mogą siadać, bo wymieniłem wtryski na nowe nieco ponad tydzień temu. Przed ich wymianą też tak podejrzewałem / identyfikowałem ten objaw.
Jeżeli zaś chodzi o inne objawy, chyba nie ma, tylko to poszarpywanie w pewnych, a opisanych w pierwszej wiadomości stanach.
Przed wymianą wtrysków byłem u pewnego speca, który zapewniał o ich, czyli wtryskiwaczy, poprawności (było to jednak stwierdzenie oparte na badaniu organoleptycznym :fcp3 ). Zwrócił jednak swoją i moją uwagę na wówczas dziwnie drżącej kierownicy od turbo. Teraz po wymianie wtrysków, kiedy w rurach dziur nie widać, uszczelka pod kolektorem ssącym jest, egr out, a objaw poszarpywania ciągle jest, cofam się pamięcią wstecz i...
Czy podczas wymiany kompletu sprzęgła mogło być coś czasem zamienione, pomylone ? Jak wg. was będzie zachowywał się silnik, gdyby ktoś zamienił podciśnienie egr'a z turbinką ? Oba wężyki wychodzą z tego samego sterownika. Może mech od sprzęgła coś niechcący się tu przyłożył, przyczyniając się do moich nieprzespanych nocy ?
Każda uwaga, sugestia, rada na wagę złota.
Pozdr.