View Single Post
Stary 28-01-2009, 10:05   #237
maryanpl
ford::average

Model: Ford Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Re: Podkarpacki spam ...

Witam Kolegów

Ostatnio nie pisalem bo mialem trochę na głowie. Łódz zaliczona Fiestą i szczerze powiem, że jestem nią pozytywnie zaskoczony. Jak na 1.4 to dosyć szybko dało sie nią jechać, a do tego w miare wygodnie. Średnie spalanie (autko nie było oszczędzane) wyniosło 4,6L/100km. Humor po powrocie miałem dobry (wszystko udało załatwić się pozytywnie). No i było wszystko ok, aż do wczorajszego poranka. Jechałem sobie z żoną juz swoim Mondkiem do pracy i miałem cholerenego pecha. Na drodze wiodącej przez las wyskoczyła mi prosto pod auto sarna, przy prędkości około 80km/h. Chyba nie muszę pisać co to znaczy. Kur.. jaki pierdo.... pech!!! Teraz jestem w Przemyślu a autko juz stoi rozebrane i czeka na części do wymiany. Mogę powiedzieć, że miałem szczeście, w nieszczęsciu. Sarna nie podskoczyła przed autem i nie przeleciała mi przez cały samochód co uratowało mnie przed naprawą prawie całego auta. Podczas uderzenia wciągnęło ją pod prawe koło i przecięło na dwie połowy. Do wymiany przedni zderzak, prawy halogen, nadkole, prawa lampa i zbiorniczek spryskiwaczy. Koszty nie małe, ale i tak w porównaniu do tego co mogła mi narobic to nie jest źle. Takie życie, ciągle coś musi się dziać. Jak będe miał chwilę to wrzuce zdjęcia po wypadku i po naprawie. Trzymajcie się :fcp5