Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 28-01-2009, 11:28   #537
b.pach
ford::average

Model: Mondeo MK5 / KUGA MK3
Silnik: 2.0 TDCi 150KM PS / 1.5 EcoBlue 120KM A8 / 5.0 Coyote A10
Rocznik: 2016 / 2020
Domyślnie Re: [mk4] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Cytat:
Napisał mark54
Cytat:
Napisał azet
szibel twierdzi że ma radia z conversem działające ,ale nadal nie ma rds-a
Moze uszczegolowie....
Kupilem od Kolegi Szibel-a radyjko takie jak nasze, ale z modulem sterowania z kierownicy,
nowa wersja ma jeszcze podlaczenie do i-poda.
Jeszcze go nie zamontowalem u siebie, najpierw ze wzgledu na nawal pracy w ASO,
a teraz z powodu choroby osoby ktora miala mi to zamontowac wraz z kamerka cofania.

Na razie udalo mi sie tylko przetestowac to radyjko w ASO, podczas montazu przez nich nawigacji
innego typu (Kenwood DNX) w innym Mondeo z Conversem.
Po podlaczeniu radyjka otrzymalem odpowiedz od osoby ktora je testowala, ze wszystko dziala,
mowa oczywiscie o sterowaniu z kierownicy w Mondeo z Conversem, a nie o wspolpracy z Conversem jako takim.
Pozatym wg. ASO sterownie z kierownicy nie rozni sie niczym w wersji z Conversem i bez niego.

Na dzialanie tej lub innej nawigacji bezposrednio z Conversem nie ma raczej co liczyc,
bo nawet dodatkowe navigacje montowane przez ASO nie maja takiej mozliwosci,
to ze wzgledu na protokol komunikacyjny ktory wykorzystywany jest na szynie CAN,
do komunikacji pomiedzy Conversem a innymi urzadzeniami, a protokol ten raczej nie jest
udostepniany stronom trzecim przez FORDA.

Kenwood DNX-7400 z Navi Garmina dziala z Convers+ bez zarzutu. W moim S-MAX jeszcze jak byl samochodem DEMO w Salonie byl zamontowany Kenwood i dzialal bez zarzutu. Oczywiscie nie mam go obecnie bo nikt normalny nie zaplaci za kenwooda w salonie 5K. Radio kolegi Szibel NA PEWNO nie dziala z Convers+. W ASO w Krakowie i Tarnowie montowali to w mondku i S-MAX z Conversem i nie dzialalo na Conversie ale fakt dziala ze sterowaniem w kierownicy
b.pach jest offline   Odpowiedź z Cytatem