View Single Post
Stary 28-01-2009, 15:02   #19
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Re: [MK4] CB Radio, gdzie i co montować

Ja kupiłem sobie ZEUS'a bo idealnie komponował mi się i mieścił po lewą częścią konsoli. Z radyjka jestem zadowolony, antenę mam króciutką (hamm, chyba) tak z 50-60 cm na magnesie i....gra i buczy a mam rozwiązany problem z przechowywaniem. Radyjko do schowka, antenę do torebki i w kieszeń za oparciem kierowcy, magnes z kablem w schowek w drzwiach pasażera...w ciągu 1-2 min ściągam lub montuję i problem z głowy.
Niestety choć radyjko mi pasi, to nadal trzymam je między konsolą a ręcznym...ma pierońsko silny, niebieski wyświetlacz i w nocy, jakbym je zamocował pod konsolą to długo bym nie pojeździł :fcp5
Natomiast miejsce je na prawdę fajne bo:
1. w łatwy sposób można doprowadzić zasilanie (z zapalniczki)
2. kabel anteny można wpuścić pod konsolę w dół a później pod osłonę lewego progu
3. jak z magnesem to kabel do słupka, później w górę i (taki miałem plan) w połowie wychodzi na zewnątrz z takim zapasem by magnes na dach a po zdjęciu w kieszeń w drzwi się schowało.
4. jak na stałe to kabel można poprowadzić aż do tyłu i dopiero w bagażniku go wyciągnąć.

aaa i a koniec. Kupiłem sobie rzepa firmy 3M (bardzo mocny, samoprzylepny) i planowałem na niego montaż. jedna część na radio, druga na konsolę i dzięki temu:
1. mogę radyjko chować,
2. nie robię dziur w konsoli,
Jak dla mnie bomba..no ale przez wyświetlacz na razie radyjko wożę przy ręcznym