Cytat:
|
Napisał okomar
teraz sprawdzam sama turbine
|
Witaj
Wczoraj znów spędziłem trochę czasu w garażu. Poprosiłem moją żonkę, by pomogła mi w diagnozowania cd. Obserwowałem kierownicę turbinki, jak ta się zachowuje przy różnych prędkościach obr. Tak przy ok. 2k widać coś jakby ... tick'i nerwowe tej kierownicy. Co kilka, kilkanaście sekund taki tick i odczuwalne drgnięcie silnika. Samochód jednak stoi i nie wiem, czy można porównywać taki stan z sytuacją podczas jazdy, kiedy następuje to poszarpywanie. Na wszelki wypadek będę chciał dziś kupić nowe przewody do sterowania podciśnieniem. Będę chciał je wymienić, mimo tego, że trudno mi robiąc testy (tu już tylko organoleptyczne) stwierdzić ich nieszczelność.
Korzystając z tego, że jesteśmy na podobnym etapie analiz ( :fcp29 ) mam do Ciebie prośbę. Napisz jak są w Twoim Mondku poprowadzone kable i wężyki wychodzące ze sterownika podciśnienia.
Mamy w nim dwa konektory elektryczne. Ten wyżej położony odpowiada za turbo, ten dolny za egr. Wychodzą z niego też, o ile dobrze pamiętam, 4 wężyki. Czy byłbyś w stanie opisać ich podłączenie ? Chodzi mi o coś takiego jak: pierwszy od lewej do (np.) egr, drugi od lewej do ... itd. Jeżeli gdzieś machnąłem się sorki, popraw mnie.
Będę wówczas pewny, że nikt (podczas wymiany sprzęgła itd.) niechcący mi tego nie namieszał, lub to poprawię.
Chodzi mi też po głowie podłączenie się do tych wiązek elektrycznych i ich wyciągnięcie wyżej, by móc podczas jazdy obserwować zachowanie zaworów pneumatycznych w tym sterowniku - mierniki el., lub diody LED.
Ja po wymianie wężyków opiszę efekty akcji.
Pozdr.
slazdu