View Single Post
Stary 29-01-2009, 11:36   #3
satanael
ford::advanced

Model: Mondeo/E46
Silnik: 2.2 TDCI/2.0 D
Rocznik: 2004/2004
Domyślnie Re: [MK2] Wszystkie ściągają w prawo???

Cytat:
Napisał lary8835
witam szanownych kolegow do ktorych mam jedno bardzo interesujace mnie pytanie: czy wasze focusy po puczszeniu kierownicy tez delikatnie sciagaja w prawo? nie jest to jakies gwaltowne zeby kierownice chcialo z reki wyrwac ale jednak juz po tych 100-200 metrach jestem juz na sasiednim pasie. samochod mam nowy i dzieje sie tak od samego poczatku bylem juz z ta sprawa trzy razy w aso sprawdzili geometrie wywazenie kol itd itp i stwierdzili ze wszystko jest ok ze zawsze w ukladzie kierowniczym sa jakies luzy i nigdy nie da sie tego idealnie ustawic i ze wiekszosc fokusow tak ma. nie chcialo mi sie w to wierzyc ale przejechalem sie focusem od kolegi i o dziwo jest identycznie. dodam ze opony nie sa nigdzie sciete a przejechalem juz 3,5 tys kilometrow. jesli ktos ma jakis pomysl to bylbym wdzieczny. a moze zmienic serwis...? poprzednie moje auto to bylo mondeo mk3 i mimo ze mial przejechane 200 tys to jak puscilem kierownice to jechal jak po sznurku. pozdrawiam i czekam na jadies opineie.
rozbrajają mnie te tłumaczenia ludzi z ASO... Nie wiem z kogo debila robią, z siebie czy z ludzi? auto powinno jechać idealnie prosto, nie powinno być mowy o żadnym ściąganiu. Skoro jest to fabryczna ich przypadłość to niech Ford w folderze napisze Ściąganie podczas jazdy - fabrycznie, śmieszne to nawet nie jest...
Dobrze powiedział poprzednik, sprawdź na innej drodze, bo może tamta jest delikatnie pochylona

Mark Twain
satanael jest offline   Odpowiedź z Cytatem