Temat: [Galaxy 1994-2000] Parujące szyby
View Single Post
Stary 29-01-2009, 21:29   #33
Anjko
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Fusion USA
Silnik: 2.5 benzyna
Rocznik: 2013
Domyślnie Re: Parujące szyby

Witam po przerwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie nagrzewnica wymieniona i wszystko pięknie ładnie szybki nie parują ale jak zawsze musi byc jakieś ale. Kupiłem nagrzewnice nową i po otwarciu okazało sie że jest oblana jakimś olejem pomyślałem sobie może to jakiś środek konserwujący czy coś bo karton był czysty to niemożliwe żeby gdzieś w sklepie sie oblała na półce. Po zamontowaniu okazało sie że z nagrzewnicy jak sie nagrzeje wydobywa sie dziwny zapach i przednia szyba robi sie tłusta. Co dwa trzy dni muszę ją przemyć. Myślałem że to przejdzie ale nic z tych rzeczy muszę jeszcze raz wszystko rozebrać i oddaję nagrzewnice do reklamacji.
Tak wiec jak będziecie kupować zawsze sprawdzajcie czy jest idealnie czysta. Ja temat olałem i teraz muszę jeszcze raz to rozbierać. O tyle bobrze że sam to robiłem i nie musiałem płacic za robociznę.

A odpowiadając na pytanie rciechan, Ze względu na kształt i konstrukcję calej obudowy dmuchawy nie ma możliwości wejścia do nagrzewnicy bez zdejmowania deski.

Nagrzewnice dostaniesz w każdej hurtowni motoryzacyjnej jak nie na miejscy to na zamówienie na następny dzień. Co do ceny to od 89 za jakąś chińszczyzne do 590zł za oryginał. Ja dałem 200zł za Behra niby dobra firma na pierwszy montaż produkują do wielu aut ale co z tego jak była uwalona jakimś syfem. Mam tylko nadzieje ze uznają mi reklamację.
Aha jeszcze jedno jak czujesz zapach płynu to na 99% masz walniętą. Ja kupiłem auto juz z takim zapachem i nie szło go niczym wygonić mówie tak ma być widocznie i juz. Po wymianie nagrzewnicy zapach zniknął.
Anjko jest offline   Odpowiedź z Cytatem