View Single Post
Stary 30-01-2009, 18:25   #566
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
Domyślnie Re: [Mk3] komputer

Cytat:
Napisał micb

Wiadomo, generalizowanie zawsze kogos krzywdzi, ale jestem w 100% pewien ze polacy sa lepszymi kierowcami - chociazby z tego wzgledu ze zeby dostac prawo jazdy musza zdac egzamin i zademonstrowac umiejetnosc prowadzenia samochodu... tutaj prawo jazdy dostaje sie praktycznie od reki i bez zadnego testu praktycznego - dla mnie kretynizm kompletny
Co do egzaminu na prawko to nie zupelnie jest tak jak piszesz. Zdajesz teorie i jezdzisz autem z literka L. Teoretycznie musi obok Ciebie zawsze siedziec kierowca z pelnym prawem jazdy. Mieli to zaczac egzekwowac bez zadnych wyjatkow od Czerwca '08. Pozniej musisz zdac test praktyczny i widzialem nie raz na miescie jak gosciu sobie odznacza na liscie wyczyny mlodego kierowcy. No i chyba nie musze pisac ze takie ubezpieczenie zacheca do bezwypadkowej jazdy aby zdobyc znizki a nie zwyzki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał micb

ale jestem w 100% pewien ze polacy sa lepszymi kierowcami
Co do umiejetnosci to ja bym powiedzial ze sa podobne, wiadomo wszedzie sa wyjatki, natomiast kulture jazdy mamy niestety 100% nizsza od Irlandczykow

Cytat:
Napisał micb

a kto powiedzial ze samochod kupilem w EIRE? mundek ma polskie blachy
Tez jezdzilem 1.5 roku autem na polskich blachach, oczywiscie nie mialem zadnych problemow z Garda. Ale jak to sie mowi "wozil wilk razy kilka, powiezli i wilka" kupilem Irlandzkie auto dla swietego spokoju. No i wiadomo Irlandzkie ubezpieczenie kryje wszystko, a ja juz placilem za nowa szybe i zderzak z wlasnej kieszeni a wiadomo ceny nie sa tu takie jak w PL.