Nie da sie tego zobaczyć nie ma szans bo nagrzewnica jest włożona w obudowę i tylko rurki na zewnątrz wystają i to od góry pod sama konsolą (patrz moje zdjęcia w tym temacie). Co do samego rozbierania nie ma problemu nic potem nie trzeszczy, wszystko jest fajnie spasowane i poskręcane i nawet z głowa zrobione. Trzeba tylko dużo cierpliwości i bez pośpiechu. Generalnie samo zdjęcie deski to jest bułka z masłem jaja zaczynają sie w momencie jak chcesz wyjąć nagrzewnice z obudowy. Rurki nagrzewnicy przechodzą przez grodz silnika i trzeba całą obudowę od grodzi odsunąć, a to wcale nie jest takie proste trzeba trochę powalczyć. Śruby do tego sa od strony silnika. No i najlepsza zabawa to dopasowanie nowej nagrzewnicy do obudowy żeby weszła bez problemów. Nowa nagrzewnica jest trochę inna dłuższa o 0,5 cm i ma zgrzew na górze przez który nie da sie jej wsadzić tak jak siedziała oryginalna. Ale szczegółach poczytaj w wątku który właśnie złożyłem na ten temat:
viewtopic.php?f=25&t=72642
Co do samej nagrzewnicy to co dużo ci zawołali nagrzewnica valeo jest droga ale to moze byc oryginał bo z tego co sie dowiadywałem to z serwisie VW jest dostępna właśnie valeo. Moze wtedy odpadły by problemy z jej zamontowaniem. Bo cała reszta (w sumie trzech firm miałem) to jakaś porażka. Ale to sa tylko moje przypuszczenia nie widziałem valeo na oczy.
Ja kupiłem Behra w Focie za 200zł fakt że po zniżce jakiejś nie wiem ile by tak normalnie kosztowała.