Re: FF MK2 :: 2 Błędy DTC - Czy ktoś miał takie ??
Hmmm... w sumie ja sie az tak bardzo nie przejalem kwestia tego bledu ale to z powodu iz:
1. Sam spowodowalem iz owy blad wyskoczyl poprzez odlaczenie bezpiecznika ze znaczkiem silnika na pozycji zaplonu
2. Blad zniknal sam po jakims czasie bez wizyty w serwisie (tzn zniknal z aktywnych bledow DTC i przeszedl do stanu spoczynku... czyli na tescie zegarow DTC bylo NONE... a blad byl widoczny tylko po podlaczeniu do komputera)
Ale tak jak mowie... wiedzialem skad sie to wzielo.
A jesli u ciebie nagle samo wyskoczylo bez powodu i swieci sie kontrolka silnika (u mnie sie nie swiecila) to radzilbym tak czy inaczej odwiedzic serwis bo w sumie jest to blad komunikacji CAN-BUS co jest nazwijmy to jednym z wazniejszych czynnikow twojego samochodu (wszystko komunikuje sie, steruje i kontroluje sie poprzez magistrale).
Oczywiscie zawsze mozesz sprawdzic czy nie byl to podobnie jak u mnie chwilowy blad komunikacji... wiec sproboj zrobic reset komputera poprzez odlaczenie akumulator na 15-30 minut... i jesli po tym dalej bedzie sie palic kontrolka silnika to radzilbym podjechac do serwisu a jesli zniknie to mozesz odlozyc wizyte na troche pozniej (blad D900 bedzie dalej bo resetem komputera go nie usuniesz).
|