Temat: Re-Wo Lubin
View Single Post
Stary 01-02-2009, 15:12   #6
jacek1250
ford::beginner

Model: Ford Focus
Silnik: 2.0TDCI 140KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Re: Re-Wo Lubin

Witam wszystkich
Niestety ja nie polecam nikomu RE-WO Lubin.W dniu 18.03.2008 r. udałem się samochodem marki Ford Focus do ASO Re-Wo w Lubiniu w celu dokonania wymiany zużytych przednich klocków hamulcowych oraz płynu hamulcowego. Podczas przyjęcia pojazdu poprosiłem również o dokładne skontrolowanie całego układu hamulcowego, a co za tym idzie także stanu tarcz hamulcowych. Po rzekomym sprawdzeniu auta przez mechanika zostałem poinformowany, iż tarcze nie wymagają wymiany, bowiem znajdują się w dobrym stanie, a cała reszta, o której była wyżej mowa zostanie wykonana zgodnie z moim zleceniem. I tak też się stało ? klocki i płyn zostały w tymże dniu wymienione na nowe, a ja oczywiście za wykonaną usługę poszedłem grzecznie do kasy i bez żadnego ?ale? zapłaciłem niemałe pieniądze.
W miesiąc po dokonanej wymianie, tj. 20.04.2008 r. podczas hamowania przy prędkości od 60 km/h zacząłem wyczuwać drgania na kierownicy. Zaniepokojony tym faktem skontaktowałem się w dniu następnym z serwisem i po telefonicznej konsultacji zostałem poinformowany o prawdopodobnej przyczynie tego zjawiska, którą miały być zużyte tarcze hamulcowe i umówiony na przebadanie auta. W dniu 22.04.2008 r. udałem się więc do Lubinia, gdzie po wykonanej diagnostyce stwierdzono zużycie w trybie naturalnej eksploatacji tarcz hamulcowych i zalecono ich wymianę wraz z eksploatowanymi zaledwie od miesiąca klockami hamulcowymi. Na prośbę wyjaśnienia mi kwestii, jakim cudem nie stwierdzono zużycia tarcz miesiąc wcześniej podczas wymiany klocków, nikt nie potrafił mi odpowiedzieć.
jacek1250 jest offline   Odpowiedź z Cytatem