Re: Re-Wo Lubin
Witam wszystkich
Niestety ja nie polecam nikomu RE-WO Lubin.W dniu 18.03.2008 r. udałem się samochodem marki Ford Focus do ASO Re-Wo w Lubiniu w celu dokonania wymiany zużytych przednich klocków hamulcowych oraz płynu hamulcowego. Podczas przyjęcia pojazdu poprosiłem również o dokładne skontrolowanie całego układu hamulcowego, a co za tym idzie także stanu tarcz hamulcowych. Po rzekomym sprawdzeniu auta przez mechanika zostałem poinformowany, iż tarcze nie wymagają wymiany, bowiem znajdują się w dobrym stanie, a cała reszta, o której była wyżej mowa zostanie wykonana zgodnie z moim zleceniem. I tak też się stało ? klocki i płyn zostały w tymże dniu wymienione na nowe, a ja oczywiście za wykonaną usługę poszedłem grzecznie do kasy i bez żadnego ?ale? zapłaciłem niemałe pieniądze.
W miesiąc po dokonanej wymianie, tj. 20.04.2008 r. podczas hamowania przy prędkości od 60 km/h zacząłem wyczuwać drgania na kierownicy. Zaniepokojony tym faktem skontaktowałem się w dniu następnym z serwisem i po telefonicznej konsultacji zostałem poinformowany o prawdopodobnej przyczynie tego zjawiska, którą miały być zużyte tarcze hamulcowe i umówiony na przebadanie auta. W dniu 22.04.2008 r. udałem się więc do Lubinia, gdzie po wykonanej diagnostyce stwierdzono zużycie w trybie naturalnej eksploatacji tarcz hamulcowych i zalecono ich wymianę wraz z eksploatowanymi zaledwie od miesiąca klockami hamulcowymi. Na prośbę wyjaśnienia mi kwestii, jakim cudem nie stwierdzono zużycia tarcz miesiąc wcześniej podczas wymiany klocków, nikt nie potrafił mi odpowiedzieć.
|