View Single Post
Stary 02-02-2009, 23:28   #384
robdemolka
ford::advanced

Imię: Robert
Model: FORD GALAXY GHIA
Silnik: 1.9 TDI 115 KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: Dogrzewacz

Cytat:
Napisał pepero
trochę dziwi mnie "diagnozować przy pracującym silniku", ja u siebie robię to przy wyłączonym. Wiadomo że jak chcę szczytać bloki danych to musi pracować, ale już kody błędów to na przekręconym kluczyku. Bardzo przydatna funkcja jest test wyjść dzięki któremu zdjagnozujemy podstawowe elementy (pompkę, wentylator czy też świecę). Choć być może w galaxy jest inaczej, swoją opinię opieram na sharanie.

pozdrawiam
ja też diagnoze robiłem tylko na przekreconej stacyjce wyszło spalona świeca dogrzewacza,wróciłem do domu,ale koledzy napisali ze prawidłowa diagnoza wyjdzie na odpalonym silniku,więc pojechałem jeszcze raz do gościa i zrobił jeszcze raz (nie wzioł już kasy)
wyszło to samo,ale robił to orginalnym programem fordowskim ma serwis forda,a może jak galxy traktujesz vagiem jest troche inaczej,ale wsumie dogrzewacz załancza się dopiero przy odpalonym silniku czyli dopiero wtedy ma napięcie czyli jak chcemy znalesć coś więcej niż świece (o ile jest inny błąd )to trzeba robić na odpalonym silniku :fcp9