View Single Post
Stary 05-02-2009, 21:46   #397
robdemolka
ford::advanced

Imię: Robert
Model: FORD GALAXY GHIA
Silnik: 1.9 TDI 115 KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: Dogrzewacz

Cytat:
RafałB napisał
Cytat:
Napisał robdemolka
witaj :fcp29 no to zmieniaj szczotki w pompce ,kilka postów do tyłu są fotki jak ja to robiłem,zresztą inni tez opisywali jak te szczotki wymienić.tylko mnie zastanawia jedno,mówiłeś że dogrzewacz ci sie nie włanczał ,a tu mówisz że masz zero błędów troche dziwne :fcp5
no nic zrób pompkę i zewrzyj czujnik na podszybiu i zobaczysz.moze on jest dętka :fcp5
:fcp2 No i już.Wkońcu wiem co to jest i jak działa dogrzewacz naprawde.Po raz pierwszy usłyszałem START I lądowanie "odrzutowca" i poczułem szybko ciepełko.Wymienona świeca (ją wskazał VAG jednak) i naprawiona pompka(szczotki).
Jednak nie może być za dobrze... :fcp5 Wszystko działa,ale po złożeniu i wykasowaniu błędów ZACZĄŁ migać mi panel cały od climatornica(czyli wksazuje jakiś błąd),a nigdy wcześniej tego nie było aż do dziś,więc jutro znów jade tam do serwisu...co to może być,skoro wszytsko działa dobrze teraz??! :fcp20 :fcp6
[/quote]

Cytat:
albertiniw napisał to może i ja opiszę swój klimatronik:
prawie przez całą zimę miałem włączoną ECONOM czyli klima wyłączona, po pewny czasie zaczęło się dziać jak koledzy opisują wyżej, czyli mruganie wyświetlacza (jakieś 19 razy), od tygodnia nie właczam EKONOM , czyli klima włącza sie po przekręceniu kluczyka i problem mrugania wyswietlacza przestał istnieć.
tak jest w moim przypadku
Cytat:
marwyk napisał To kolego dokładnie tak samo jak u mnie. Zima prawie zawsze bez klimy i zaczęło mrugac jak zacząłem ją załaczać. Pojeżdźiłem pare dni i wszystko przeszło.
a może masz mało czynnika poczytaj tu viewtopic.php?f=25&t=28873&hilit=miganie+klimatron ika